Faderpaard 2019

Hengstenkeuring
10-11-12 januari ’19

Friesian Proms
10-11 januari ’19

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2018

Video finale Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie Faderpaard

Over Alessandro Safina

Alessandro over het Friese paard; “ik kende het niet maar ben onder de indruk van de foto’s en video van de vorige editie van FRIESIAN PROMS. Ik sprak Andrea Bocelli over mijn optreden tijdens de FRIESIAN PROMS waarna hij vol trots en passie vertelde over zijn Friese paarden. Ik ben inmiddels erg benieuwd!”

Alessandro Safina, geboren te Sienna in Italië, ontdekte zijn passie voor zingen al op jonge leeftijd. Hij was pas tien jaar toen hij muziek ging bestuderen en onmiddellijk openbaarde zich zijn talent. Zijn ouders waren klassieke muziekliefhebbers en hebben hem zijn passie en liefde hiervoor meegegeven. Al op zijn twaalfde volgde hij een muziekacademie gevolgd door het conservatorium. Op verzoek sturen wij u de volledige biografie toe die verder ingaat op de vele bijzondere concerten, behaalde successen en awards. Zijn optredens brachten hem naar landen binnen en buiten Europa als Canada, de Verenigde Staten, Israël, Colombia en Mexico. Hieruit volgden samenwerkingen met onder andere Elton John, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Amii Stewart.

Alessandro Safina heeft een speciale band met Nederland. In november 2000 werd hij uitgenodigd om tijdens The Night of the Proms zijn grote hitsingle LUNA (Top 2000 hit) te komen zingen. Dit betekende zijn doorbraak bij het Nederlandse publiek. Hoewel Alessandro Safina een druk bezet man is, met onder andere een geplande tour in Rusland, zorgt deze speciale band met Nederlands ervoor dat hij aanwezig is tijdens de FRIESIAN PROMS 2018.