Faderpaard 2019

Hengstenkeuring
10-11-12 januari ’19

Friesian Proms
10-11 januari ’19

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2018

Video finale Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie Faderpaard

Over Belinda Vermeer

Belinda Vermeer zal tijdens de FRIESIAN PROMS een duet met Alessandro Safina gaan zingen. Dat belooft wat! En Friese paarden Belinda, hoe vind je die? “Prachtig, maar ik heb er ook wel angst voor. Maar ervoor weglopen doe ik niet!”

Belinda Vermeer werd in 1990 geboren te Haarlem. Zij heeft maar liefst een bruikbare stemomvang van 5 octaven en is gespecialiseerd in zowel Klassieke als Lichte muziek. Ze zingt beroemde werken uit Opera, Musical, Film en Operette, klassiekers als “Time to Say Goodbye” en “You raise me up” uit het Cross-Over genre. Jazz songs van onder andere Frank Sinatra en Nat King Cole en tevens pareltjes uit het oeuvre van de Nederlandstalige muziek. Denk hierbij aan het ontroerende “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij en “Ik hoor bij jou” van Marco Borsato.

Zingen is haar lust en haar leven. Ze doet dit dan ook letterlijk al zolang ze leeft. Tot ieders verbazing neuriede ze als baby al melodietjes na en als peuter stond ze voor in de rij bij het Haarlemse kinderkoor. Op 9-jarige leeftijd startte zij met een musicalopleiding en op haar tiende kreeg zij de hoofdrol in de musical “Olivia”, speelde Belinda later in de musical “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer” en vele andere bijzondere optredens volgden waaronder voor leden van het Koninklijk Huis.

In 2011 besloot Belinda onder de naam Opera Familia samen te gaan werken met mezzosopraan Carla van der Veldt en bariton Paul van der Veldt. Na hun televisiedebuut bij het programma ‘Holland got talent” volgden onder andere talrijke concerten en optredens in binnen- en buitenland, drie succesvolle theater concerttournees en de populariteitsprijs 2012.
Zij verzorgen optredens in het Verre Oosten, het Midden-Oosten, en West en Oost Europa. Naast haar activiteiten met Opera Familia werkte Belinda in 2012 als soliste mee aan de tweede theater tournee van LA The Voices onder aanvoering van zanger/songwriter Gordon.