Faderpaard 2020

Hengstenkeuring
9-10-11 januari 2020

Friesian Proms
9-10 januari 2020

Friesian Proms compilatie kort

Faderpaard compilatie

Foto’s Friesian Proms

Foto’s Hengstenkeuring

BRAM CHARDON

Bram (1993) heeft eindexamen VWO gedaan in 2011. Van jongs af aan leek het er niet op dat Bram iets met paarden zou gaan ondernemen. Hij was fanatiek voetballer en als hij later groot was, werd hij profvoetballer en wielrenner. Hoe anders zou het lopen!

Als zoon van de beroemde en succesvolle IJsbrand Chardon, was hij natuurlijk toch ook onontkoombaar geïnteresseerd in wat de rest van de familie deed, springen, dressuur en vooral mennen. Bram is en was de grootste fan van zijn vader, zo hard mogelijk achter het span aan rennen van hindernis naar hindernis en altijd helpen poetsen, schoonmaken, inspannen, enzovoort.

Bram reed ook al met zijn eigen span, een vierspan witte Welsh pony’s, maar nog niet met de ambitie die hij had voor het voetbal. Totdat Bram getuige was van het fantastische wereldkampioenschap in 2008 in Beesd. De sfeer, de overwinning van IJsbrand, dat was wat hij echt wilde. Twee weken later lag zijn voetbaltas in de kast om er niet meer uitgehaald te worden.

In september 2011 behaalde Bram zijn eerste wereldtitel tijdens het wereldkampioenschap ponymennen in Lipica! Er zouden nog 2 wereldkampioenschappen ponymennen volgen maar ook daar bleef het niet bij. Met het Nederlandse team bestaande uit Bram, zijn vader IJsbrand Chardon en Koos de Ronde werd de landenwedstrijd van het CHIO Aachen gewonnen, waar Bram individueel 3e werd tijdens zijn debuut op de belangrijkste wedstrijd voor de mensport. Ook tijdens het indoorseizoen was er al succes, enkel de top 10 van de wereld komt daar aan de start en Bram wist tijdens de World Cup in Mechelen zijn eerste zege te boeken en zich te plaatsen voor de finale.

FRIESIAN PROMS & Bram Chardon

De organisatie is heel erg verheugd en trots dat Bram Chardon enthousiast bereid is gebleken om in zijn drukke agenda tijd en gelegenheid te creëren een bijdrage aan de FRIESIAN PROMS 2019 te leveren.

Bram gaat een dynamische demonstratie 4 span mennen verzorgen waarbij hij in tegenstelling tot elders muzikaal en live begeleid wordt door The Symphonic Music Connection en het FRIESIAN PROMS koor. Danny Vera zal daarbij niet ontbreken, een unieke combinatie!

En of er Friese paarden van het 4 span uitmaken? We zullen moeten afwachten, maar dat u in zijn enthousiasme meegesleept wordt staat vast!

www.chardon.nl