Faderpaard 2019

Hengstenkeuring
10-11-12 januari ’19

Friesian Proms
10-11 januari ’19

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2018

Video finale Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie Faderpaard

Over Elske DeWall

Of ze meer verrassingen in petto heeft zal pas dan duidelijk worden. En het Friese paard? “Leuk hoor! Ik kijk er naar uit nu eens werkelijk kennis te maken”.

Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall. Inmiddels heeft Elske weer heel wat carrièrestappen gemaakt. Haar handelsmerk: soulvolle nummers met duidelijke invloeden uit gospel, folk en moderne country. Elske is een graag geziene muzikale gast bij het TV programma DWDD en had bijzondere samenwerkingen met onder andere Jonathan Jeremiah, Lionel Richie en het Metropole Orkest.

Elske DeWall is al haar hele leven lang bezig met muziek. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. In dezelfde periode ontdekte ze dat ze goed kon zingen, waarna ze werd toegelaten aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008 werkte ze mee aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’ en werd het memorabele jaar afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music.

In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel ‘Balloon Over Paris’; een album met pure popliedjes. In 2011 brengt Elske haar tweede album uit, ‘Brave’ en verzorgd veel concerten. Elske schrijft ondertussen de titeltrack voor de RTL TV-serie Moordvrouw. Het derde album ‘Velvet Soldier’ ziet begin 2016 het levenslicht. Met Velvet Soldier neemt Elske je mee in haar liedjes die gaan over liefde, vergankelijkheid van dingen en doorzettingsvermogen. Juist dat doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat ze uitgenodigd wordt om de rol van Maria te vertolken in The Passion 2017. En dat doet ze op indrukwekkende wijze. In de live tv-uitzending vanuit Leeuwarden zingt ze naast de twee Friestalige nummers “In Nije Dei” en “Wer bisto” de Nederlandstalige nummers “Dat ik je mis” en “Heb het leven lief”. Deze laatste staat de volgende dag op 1 in de iTunes top100.