Faderpaard 2020

Hengstenkeuring
9-10-11 januari 2020

Friesian Proms
9-10 januari 2020

Friesian Proms compilatie kort

Faderpaard compilatie

Foto’s Friesian Proms

Foto’s Hengstenkeuring

ZANDKUNSTENAAR GERT VAN DER VIJVER

Gert van der Vijver was de eerste zandkunstenaar van Nederland en is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Wij kunnen al verklappen dat Gert van der Vijver de ouverture oftewel de opening van de FRIESIAN PROMS 2019 zal illustreren. Hoe en wat precies is nog niet duidelijk maar dat het bijzonder gaat worden dat staat vast.

Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Door middel van een directe projectie is deze kunstvorm live te zien.

Een magisch schouwspel en visueel spektakel!

FRIESIAN PROMS & Gert van der Vijver

Een FRIESIAN PROMS zonder een bodem van zand waarop het Fries paard trots kan paraderen is ondenkbaar. Zand speelt de komende editie sowieso een belangrijke rol. Denk aan het optreden van Hessel & Tess dat het gevoel oproept van warm strandzand dat door je vingers glipt.

Voeg daar ook nog Gert van der Vijver aan toe die het publiek zal laten ervaren hoe fascinerend en indrukwekkend zijn zandkunstvorm kan zijn, dan is dit wel duidelijk.

Website: www.zandkunstenaar.nl