Faderpaard 2019

Hengstenkeuring
10-11-12 januari ’19

Friesian Proms
10-11 januari ’19

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2018

Video finale Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie Faderpaard

Over Gilles Fortier

Nieuw voor Gilles Fortier is de muzikale en live begeleiding door een groot orkest, dit vormt een uitdaging en vergt extra voorbereiding. Wie weet lukt het hem ook nog om een kleine rol voor het Friese paard in te passen, in samenwerking met het enthousiaste FRIESIAN PROMS team. Dit wordt echter niet gegarandeerd vanwege de spaarzame repetities voorafgaand aan de FRIESIAN PROMS.

Trainer van showpaarden, bedenker en regisseur van zijn eigen shows. Gilles Fortier zet tijdens het werken met paarden de wildste fantasieën om in scenes.
Gilles begon op zijn zesde jaar al met paardrijden en deed het af en toe een beetje roekeloos. Deze roekeloosheid kwam van pas in zijn latere baan als stuntman, waardoor hij de kans kreeg aan diverse historische en filmische producties mee te werken. In 1987 won hij het grote Tournament of Chivalry bij La Villette. Zijn prijs? Een Fries paard!

Na verloop van tijd heeft hij zijn turbulente levensstijl in rustiger vaarwater gebracht door zijn kennis en talent aan te wenden om van zijn hobby een professionele carrière te maken. Tegenwoordig ontwikkelt hij op basis van eigen creatieve ideeën prachtige en vaak spectaculaire paardenshows die hem voor de uitvoering ervan naar vele landen brengt.

Meer informatie: www.gilles-fortier.com