Faderpaard 2019

Hengstenkeuring
10-11-12 januari ’19

Friesian Proms
10-11 januari ’19

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2018

Video finale Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie Faderpaard

Hessel & Tess

Zeg je Terschelling, dan zeg je Hessel. Al ruim 45 jaar treedt Hessel diverse avonden per week op voor zijn gasten in café de Groene Weide. Bij het grote publiek werd Hessel in de jaren negentig bekend door zijn zeer succesvolle optredens in Vredenburg, Thialf, de Heineken Music Hall en Ahoy. In februari 2017 kwam daar een optreden voor ruim 10.000 man in Ziggo Dome bij. Dit keer samen met dochter Tess, met wie hij inmiddels niet alleen de Groene Weide runt, maar die inmiddels ook zelf muzikaal aan de weg timmert.

Voor Hessel begon het ooit in 1972, toen hij café de Groene Weide in Hoorn opende. Het was niet erg druk in het begin, en dus vulde Hessel zijn dagen met gitaarspelen en zingen. Dit werd zeer gewaardeerd door zijn gasten en al snel waren zijn live-optredens niet meer weg te denken uit de Groene Weide. Als zingende kroegbaas bracht Hessel verschillende albums uit en in 1985 scoorde hij zelfs Top 40-hits met “Brother Sagitarius” en “Somebody told me”. Het kleine dorpscafé is inmiddels een begrip onder een groot publiek en mag zich verheugen in landelijke bekendheid, waarbij de muziek een hoofdrol speelt.

Ook dochter Tess speelt daar inmiddels een belangrijke rol in. Ook zij beschikt, net als haar vader, over een groot muzikaal talent. Niet alleen heeft ze een prachtige stem, maar ook kan ze liedjes schrijven en componeren. Zo verscheen in 2013 haar eerste cd met voornamelijk eigen werk. Inmiddels is een tweede cd in de maak.