Faderpaard 2020

Hengstenkeuring
9-10-11 januari 2020

Friesian Proms
9-10 januari 2020

Friesian Proms compilatie kort

Faderpaard compilatie

Foto’s Friesian Proms

Foto’s Hengstenkeuring

HESSEL & TESS

Zeg je Terschelling, dan zeg je Hessel. Al ruim 45 jaar treedt Hessel diverse avonden per week op voor zijn gasten in café de Groene Weide. Hij verlaat het eiland samen met dochter Tess heel even om een onvergetelijk optreden te verzorgen bij FRIESIAN PROMS.

Bij het grote publiek werd Hessel in de jaren negentig bekend door zijn zeer succesvolle optredens in Vredenburg, Thialf, de Heineken Music Hall en Ahoy. In februari 2017 kwam daar een optreden voor ruim 10.000 fans in Ziggo Dome bij. Dit keer samen met dochter Tess, met wie hij inmiddels niet alleen de Groene Weide runt, maar die inmiddels zelf ook muzikaal aan de weg timmert.

Voor Hessel begon het ooit in 1972, toen hij café de Groene Weide in Hoorn op Terschelling opende. Het was niet erg druk in het begin, en dus vulde Hessel zijn dagen met gitaarspelen en zingen. Dit werd zeer gewaardeerd door zijn gasten en al snel waren zijn liveoptredens niet meer weg te denken uit de Groene Weide. Als zingende kroegbaas bracht Hessel verschillende albums uit en in 1985 scoorde hij zelfs Top 40-hits met “Brother Sagitarius” en “Somebody told me”. Het kleine dorpscafé is inmiddels een begrip onder een groot publiek en mag zich verheugen op landelijke bekendheid, waarbij Hessel’s muziek een hoofdrol speelt.

Dochter Tess speelt daar inmiddels ook een belangrijke rol in. Zij beschikt, net als haar vader, over een groot muzikaal talent. Niet alleen heeft ze een prachtige stem, maar ze schrijft ook liedjes en componeert. Zo verscheen in 2013 haar eerste cd met voornamelijk eigen werk. Inmiddels is een tweede cd in de maak.

 

FRIESIAM PROMS en Hessel & Tess

Als er ergens het warme Terschellinger ‘eilandgevoel’ opgeroepen wordt dan is het wel bij het optreden van Hessel & Tess tijdens de FRIESIAN PROMS. De mix van live-muziek, zang en paarden gaan hier hand in hand en zorgen voor een uniek optreden. Deze bijzondere combinatie vormt dan ook de reden dat Hessel & Tess enthousiast hebben toegezegd op te gaan treden.

Of er ook Friese paarden bij betrokken zijn? Dat hebben hierboven eigenlijk al verklapt…