Faderpaard 2018

Hengstenkeuring
11-12-13 januari ’18

Friesian Proms
11-12 januari ’18

Meer informatie volgt

Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de showavonden Friesian Proms 2017

Fotoreportage Hengstenkeuring Fotoreportage Friesian Proms Video compilatie

Unieke concert- en showavonden

‘Het mooiste paard ter wereld is een Fries paard’. Eind mei werd dat bericht wereldwijd op duizenden websites, door kranten, radio- en televisiestations gedeeld. Lange zwarte manen, een stoere en onverzettelijke uitstraling. Het Friese paard spreekt meer dan ooit tot de verbeelding.

Op 12 en 13 januari spelen tientallen Friese paarden een glanzende hoofdrol in het muzikale showprogramma Friesian Proms. Ze delen de piste met zanger Xander Buisonjé, musicalster Joke de Kruijf, Ben Cramer, de immens populaire meidengroep O’G3NE en het muzikale en komische duo Stenzel & Kivits. De artiesten worden begeleid door het door Theo Brouwer gedirigeerde ‘The Symphonic Music Connection’. Beide showavonden worden geregisseerd door Theo Smedes.

Boordevol paardenacts

Het programma van Friesian Proms zit boordevol paardenacts. Josh Clemens verzorgt met zijn showteam een spectaculaire Wild-West show. De Catalaan Santi Serra Camps etaleert in het WTC zijn vrijheidsdressuur. Hij reist de wereld rond met shows waarin zijn paarden en honden volledig vrij met hem door de piste dartelen.

En natuurlijk treden veel Friese paarden, berijders en menners uit ‘eigen gelederen’ op tijdens Friesian Proms. Deels in combinatie met de artiesten die op beide avonden hun opwachting maken.

 

Het programma

Het driedaagse evenement Faderpaard 2017 vindt plaats van 12 tot en met 14 januari in het WTC in Leeuwarden. Het begint op donderdag met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op de vrijdag staat educatie centraal in een gevarieerd en informatief clinicprogramma samen met de Derde Bezichtiging. Op de donderdag- en vrijdagavond is het tijd voor amusement: Friesian Proms 2017.

Bekijk programma

Uw stand in ons strodorp

FADERPAARD kent al jaren een gezellig strodorp waarin vele bedrijven uit zowel de hippische en aanverwante branches zich promoten. Het evenement brengt de beste Friese paarden en meer dan 25.000 liefhebbers afkomstig uit alle werelddelen samen in Leeuwarden.

Bekijk de mogelijkheden

Praktische informatie

Alle praktische informatie die je nodig hebt over FADERPAARD 2017 vind je hier.

Lees verder